Synnytysvalmennus, perhevalmennus Kouvola

Valmennukset

Synnytysvalmennuksen aiheina ovat mm. raskausaika, synnytyksen kulku ja kivunlievitys, tukihenkilön rooli synnytyksessä, synnytyksen jälkeinen aika, palautuminen, imetys, psyykkiset muutokset sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen. Synnytys on äärimmäinen rasitus keholle, siihen kannattaa siis valmistautua hyvin! 

Synnytyksen kulku sisältää kaikki sen vaiheet. Kivunlievityksessä käydään toiveiden mukaan läpi lääkkeettömiä, lääkkeellisiä tai molempia vaihtoehtoja. Opit myös, kuinka rentoutua ja lievittää stressiä synnytyksen aikana sekä erilaisia synnytystapoja ja -asentoja. 

Voit valita juuri ne aiheet, jotka haluat, myös sellaisia, joita ei ole tässä mainittu. Tyypillisimmin yhdellä valmennuskerralla käsitellään kolmea aihealuetta, jolloin valmennuskerran pituus on 2 tuntia. Kaikki aiheet sisältävään pakettiin on hyvä varata 3 eri käyntiä.

Vanhemmuusvalmennuksen aiheina ovat valmistautuminen elämään vauvan kanssa, vauvan hoito ja käsittely, vanhemmaksi kasvaminen, parisuhde, mielialat sekä tunteet raskausaikana ja vauva-aikana, lapsen uhmakkuus, rajojen asettaminen ja sisarussuhteet.

Vanhemmuuteen voi liittyä erilaisia toiveita tai pelkoja. Joskus vanhemmuus ei tunnukaan luontevalta, vaan jopa ahdistavalta. Erilaisiin toimintatapoihin vanhempana vaikuttaa moni asia kuten oma lapsuus, voimavarat, kulttuuri ja ympäristö, jossa elämme. Tärkeintä vanhemmuudessa on omana itsenään ja omilla vahvuuksillaan antaa lapselleen turvallinen lapsuus.

Puhelinohjaus

Ohjauspalvelut onnistuvat myös puhelimitse. Ota yhteyttä ja varaa aika!