Baby Balance vauvahieronta auttaa vauvaa monissa vaivoissa.

Vauvahieronta auttaa vauvaa monipuolisesti

Yksi Kotineuvola Kaaren suosituimmista palveluista on vauvahieronta. Käytän työssäni Baby Balance-hoitomenetelmää, jossa lasta hoidetaan hyvin kokonaisvaltaisesti vyöhykepisteiden, hermoston, nivelten ja faskioiden eli lihaskalvojen hellävaraisella käsittelyllä. Tämä hoitomenetelmä on hyvin kattava, sen tulokset ovat silminnähtäviä ja vaikutukset pitkäkestoisia.

Mitä Baby Balance-vauvahieronta on?

Baby Balance-vauvahieronta on Suomessa kehitetty hoitomuoto, joka on hyvin kokonaisvaltaista ja anatomisen tarkkaa. Menetelmä on kehitetty tuomaan helpotusta monenlaisiin vauvojen ja isompienkin lasten vaivoihin. Voit lukea lisää menetelmästä Balance Care Oy:n verkkosivuilta.

Jokainen vauvahieronta on yksilöllinen prosessi. Aloitan hoidon aina keskustelemalla vanhempien kanssa vauvan voinnista mahdollisimman laajasti. Kattavan haastattelun avulla saan paljon tärkeää tietoa juuri hoidettavana olevan vauvan tilanteesta.

Alkukartoituksessa myös tutkin tarkasti koko vauvan kehon. Tutkimuksen aikana kiinnitän huomiota erityisesti kehon kireyksiin, hengitykseen, liikehdintään, asentoihin ja muihin toisinaan jo silminnähtäviin haasteisiin vauvan olemisessa.

Näiden alkuselvitysten perusteella aloitan varsinaisen vauvahieronnan. Jokaisella hoitokerralla käyn vauvan koko kehon läpi hellävaraisin liikkein. Tärkeää on, että vauvalla on mahdollisimman mukava olla hoidon ajan. Joskus kipeiden kohtien hoitaminen ei tunnu mukavalta, ja tarvittaessa pidetäänkin taukoja. Vauvan ei tarvitse olla aina hoitopöydällä, vaan hoitoa voidaan tehdä myös sylissä, imetyksen aikana tai liikkeessä.

Vauvat hyötyvät selvästi jo ensimmäisestä hoidosta, mutta pysyvämpiin tuloksiin vaaditaan useampi hierontakerta. Tyypillisesti hoidan vauvaa kolmesta viiteen kertaan. Kun vauvan oireet ovat selvästi helpottaneet, eikä hoidon aikana enää löydy käsittelyä kaipaavia kohtia, voidaan hoidot lopettaa.

Toisinaan lapsen kehoon ilmaantuu myöhemmin esimerkiksi liikkumisen kehityksen myötä uusia haasteita, jolloin Baby Balance-vauvahieronnasta on jälleen hyötyä. Aiemmin hoidettujen vauvojen kohdalla ei kuitenkaan tarvitse aloittaa prosessia aivan alusta, vaan aiemman hoitojakson vaikutukset auttavat hoitamaan uudet ongelmat nopeammin.

Vauvahieronnan avulla eroon monista vauvaa vaivaavista asioista

  • itkuisuus
  • erilaiset vatsavaivat
  • imetyksen pulmat
  • liikkeelle lähdön vaikeudet
  • vauvan levottomuus
  • uniongelmat

Kaikkien näiden vaivojen taustalla voi olla jokin vauvan lihaksiin, nivelalueisiin, faskioihin tai hermostoon liittyvä ongelma ja tällöin Baby Balance-vauvahieronnasta on apua.

Pienessä kehossa pienelläkin vaivalla on suuret vaikutukset.

Ihannetilanteessa lapsen kehossa nivelalueet, lihakset ja hermosto saavat toimia vapaasti. Erilaisia jumeja voi kuitenkin olla ihan pienilläkin vauvoilla syntymästä alkaen ja ne vaikuttavat hermostonkin toimintaan koska lihakset ja hermosto ovat suorassa yhteydessä toisiinsa lihaskalvon, faskian, välityksellä.

Hermoston toiminta vaikuttaa ihan kaikkeen ihmisen elimistössä. Hermosto on hyvin monimutkainen järjestelmä ja pienikin ongelma sen toiminnassa voi aiheuttaa vauvalle jatkuvia oireita.

Kattavalla vauvahieronnalla tasapainotetaan hermoston toimintaa. Jopa vatsavaivoilla on yhteys hermostoon, koska ruuansulatus ja suolistonkin toiminta ovat riippuvaisia hermoston toiminnasta.

Vauvan keho on kokonaisuus päästä varpaisiin ja kun tätä kokonaisuutta hoidetaan oikein, näkyy positiivisia vaikutuksia yllättävissäkin asioissa.

Kaksi kuvaa vauvasta, toinen ennen ja toinen jälkeen Baby Balance-vauvahierontaa.
Vauva ennen ja jälkeen Baby Balance vauvahieronnan.

Tyypillisin vauvahieronta-asiakas on muutaman kuukauden ikäinen, itkuinen vauva

Baby Balance-vauvahieronnasta hyötyvät kaiken ikäiset lapset. Sen voi aloittaa jo vastasyntyneenä, eikä yläikärajaa ole. Eri-ikäisillä on erilaisia vaivoja, joihin hieronta auttaa.

Tyypillisimmin vauvahieronta-asiakkaat tulevat vastaanotolleni kahden tai kolmen kuukauden ikäisenä. Erityisesti vauvan itkuisuus, johon ei ole löydetty selittävää syytä, saa vanhemmat hakemaan apua vauvahieronnasta. Itkuisuuden taustalla voi olla erilaisia lihasjumeja, kipuja tai vatsa- ja refluksivaivoja. Näihin vauvahieronta auttaa tehokkaasti, ja lisäksi aina mietitään, tarvitaanko hoidon tueksi muitakin keinoja.

Muita yleisiä syitä hakeutua vauvahierontaan ovat erilaiset kehon epäsymmetrisyydet ja toispuoleisuudet vaikkapa pään asennossa, vartalossa tai raajojen käytössä, motoristen taitojen viivästyminen, imemisen vaikeudet ja uniongelmat. Näiden vaivojen vuoksi vauva voi olla levoton ja liikkuminen vaikeaa tai hidasta.

Imemisen pulmissa suun ja pään alueen kireyksien oikeanlainen hoitaminen on erittäin tärkeää, jotta hyvä imutyö mahdollistuu. Uniongelmissa taas korostuu usein hermoston hoitaminen. Motoriikan haasteita, levottomuutta ja unipulmia on isommillakin lapsilla. Asiakkainani onkin myös taaperoita ja kouluikäisiä lapsia.

On hienoa seurata, miten hoidoilla saavutetaan silminnähtäviä, lasta helpottavia vaikutuksia. Annan hoidon ohessa vanhemmille kotihoito-ohjeita, joiden avulla vanhemmatkin voivat helpottaa lapsen oloa ja saavat samalla miellyttävää ja rauhallista yhdessäoloa lapsen kanssa.

Kaaren Instagramissa ja Facebookissa on useita julkaisuja vauvahierontaa liittyen. Instagramin profiilin kohokohdista löydät myös asiakaspalautteita vauvahieronnasta. Käy kurkkaamassa tietoa ja kokemuksia aiheesta myös sieltä.

Haluatko lisätietoja?